Регионалните натпревари по Природни науки за 4 и 5 одд. се одржаа на 2 април 2022 год со физичко присуство (тестирање од училиште) со ClassMarker во училници на Teams платформа, на кои со право на учество на Државниот натпревар по Природни науки, се стекнаа двајца ученици од нашето училиште, останатите учесници на регионалните натпревари се стекнаа со следниве резултати:

Од 4 одд:

 1. Марко Стојевски 4Б одд – 41 прашање – 84% (втора награда) – Пласман на Државен натпревар
 2. Матеа Јанкулоска 4Б одд – 35 прашања – 71% (трета награда)
 3. Кристијан Карасарлидис 4Б одд – 34 прашања – 69% (пофалница)

 Од 5 одд:

 1. Искра Митреска 5В одд – 41 прашање 85% втора награда – втор критериум (пласман на Државен натпревар)
 2. Никола Демјански 5Б одд – 39 прашања – 81% (трета награда)
 3. Тамара Василевска 5В одд – 37 прашања – 79% (трета награда)
 4. Неда Стојчевска 5В одд – 36 прашања – 75% (трета награда)
 5. Ана Петковска 5В одд – 35 прашања – 73% (трета награда)
 6. Ема Тргачевска 5В одд – 33,5 прашања – 70% (пофалница)
 7. Јана Коџобаши 5Б одд – 32,5 прашања – 68% (пофалница)
 8. Искра Тасевска 5Б одд – 30 прашања – 63% (пофалница)
 9. Максим Маринковиќ 5Б одд – 30 прашања – 63% (пофалница)
 10. Петар Цветкоски 5Б одд – 26 прашања – 54% (пофалница)
 11. Лука Терзиќ 5В одд – 24 прашања – 50% (учество)
 12. Ивана Накова 5В одд – 18 прашања – 38 % (учество)

Искрени честитки до учениците за нивната ангажираност за учеството и остварениот успех на овие натпревари (општински и регионален).

Посакуваме успешни подготовки и висок пласман на Државниот натпревар кој ќе се одржи на 28.мај 2022 год. на Природно – Математичкиот факултет со физичко присуство.

Ментор – наставник по Природни науки за 4 одд

Марија Лефковска

Ментор – наставник по Природни науки за 5 одд

Даниела Денковска