На 6 јуни 2022 година општина Гази Баба и друштвото за управување со отпад – Нула отпад  организираа еколошката активност за одбележување на Светскиот ден за заштита на животната средина под мотот „Гази Баба се грижи за животната средина“.

Заедно со Друштвото за управување со отпад – Нула отпад кој заедно со учениците од општинските основни училишта „Дане Крапчев“ и „Стив Наумов“ испративме порака за Заштита на животната средина.

     

Учениците од еко тимот од ООУ „Дане Крапчев“ и учениците од ООУ „Стив Наумов“, кој на своите штандови  имаа повеќе активности од областа на заштитата на животната средина.

Гази Баба се грижи за животната средина !!!

Главна цел на настанот е да се мотивира намалување на создавање на отпад!!!

Предметен наставник : м-р Марина Грамова

Одделенски наставник : Ивана Саздова