Со исполнети срца, ведри насмевки, неизмерна радост, шаренило од маски и позитивно расположение, возбудено чекорејќи со своите одделенски наставнички на дефилето на маски, и учениците од нашето училиште го одбележаа Денот на шегата – 1 Април.